“אנחנו חלק מאקוסיסטם גלובלי, שמבקש לקדם את הלמידה באמצעות הדיגיטל למרכזית בשל יתרונותיה הרבים ולא בשל כורח המגפה והמציאות שנכפתה עלינו”
כך אמר יוסי בידץ מנכ”ל מטח- (המרכז לטכנולוגיה חינוכית) בכנס BETT הבינלאומי שמתקיים מדי שנה בלונדון בשיתוף מטח. האירוע מייצר הזדמנות למפגש בין יזמים וסטארטאפים מכל העולם בתחום הטכנולוגיה בחינוך עם ענקיות הטכנולוגיה: אמזון, מייקרוסופט, גוגל, אפל וכו’ שהבינו שהשקעות בתחום ה- EdTech הן גם הזדמנות לחולל מהפיכה בשיטות הלמידה השמרניות, וגם בעלות פוטנציאל עסקי גדול, במיוחד לאחר יותר משנתיים של למידה מרחוק בחסות הקורונה.
כ 20 אלף איש נציגי האקוסיסטם הגלובאלי שיתפו במידע ובנעשה בתחום האד-טק בארצם כאשר ברקע אתגרי מגיפת הקורונה ומלחמה באירופה, שמעמיקים את הצורך בשילוב סביבות למידה דיגטליות חדשות. בין המשתתפים היו אנשי חינוך מורים ומורות, נציגי רשתות חינוך, גורמי ממשל, ויזמים מכל רחבי העולם, שבחנו את המגמות החדשות, לשיפור בתי הספר והתאמתם למאה ה-21, מאחר ומערכות החינוך מתקשות לעמוד בקצב השינויים שמביאה המהפכה הדיגיטלית. במטח ציינו כי:” בשנים האחרונות ניכרת נהירה של יזמים שמגיעים אל תחום החינוך מתחומים אחרים, ומביאים איתם גישות חדשות וטקטיקות מרעננות. השוק עובר התבגרות מדהימה ומשלב טרנדים מרתקים כמו שימוש בפלטפורמות המאפשרות למידה אישית, שימוש בבוטים וממשקי שיחה, חוויות ״שוברות מסך״ שמשתמשות בטכנולוגיות AR ו-VR כדי ליצור חוויות למידהועוד”.
במהלך השבוע צוות MindCET זרוע החדשנות של מטח- מוביל גם “כח משימה בריטי – ישראלי” לקידום סטרטאפים בתחום האדטק עם נציגות של ממשלה, אקדמיה ותעשיה משני הצדדים. כח המשימה הוקם בביקור של בוריס ג’ינסון ב MindCET בתפקידו כראש עיריית לונדון, ונשען על הדמיון והנגישות הגלובלית הגבוהה של השוק הלונדוני והישראלי.
יוסי בידץ מנכ”ל מטח– “ב-8 השנים האחרונות מטח ו- MindCet מובילים את קהילת ה-EdTech בישראל ומהווים גורם משמעותי ומוביל בפעילות הקהילה הזו גם ברמה הבינלאומית. הגענו ללונדון במטרה ללמד מהניסיון הישראלי העשיר בתחום, אך גם ללמוד מהנעשה במדינות אחרות. ההבנה היא שחינוך הוא מזמן כבר לא העניין הבלעדי של ממשלות, אלא חלק מאקוסיסטם של ממשלה, מגזר שלישי, תעשייה, קהילה ומנהיגים חינוכיים. הקורונה שינתה את חוקי המשחק והאיצה תהליכי שינוי. אנו מאמינים שנכון למנף את ההזדמנות ולסייע למערכת החינוך לעבור לסביבות למידה היברידיות, לא רק ככורח המציאות אלא כתפיסת עולם פדגוגית שלמה.
אבי ורשבסקי, מנכ״ל Mindcet “בשנתיים וחצי האחרונות בצד האתגרים והקשיים, נוצרה הזדמנות יוצאת דופן להגדיר את תפקיד בית הספר ואת האופן שבו מתנהל מחדש. אנחנו מזהים מגמות טקטונית גם בקרב בתי הספר, ההורים והתלמידים, וגם בסצנת ההשקעות הגלובלית בסטרטאפים המציעים כלים שיכולים לתמוך במהפכה כזו. סצנת ההשקעות בתחום עברה קפיצה בשנה וחצי האחרונות, ואנחנו רואים את הקפיצה הזו במיוחד באירופה וארצות הברית”.
MindCET מבית מטח הוא שותף רשמי של התערוכה, ומוביל גם השנה את BETT futures מתחם מיוחד בו יציגו סטרטאפים בוגרי המאיץ של MindCET כמו Code monkey שעוסק בלמידה באמצעות תכנות, Cognishine העוסק בתקשורת ללומדים על הרצף האוטיסטי, Speak העוסקת בהערכה של רמת אנגלית ועוד. בצד חברות אלה יציגו גם מיזמים שזכו בתחרות GESA בגמר העולמי שנערך בינואר השנה. בצד הזוכה בחצי הגמר COCO hub, הישראלית יופיעו גם, Skillgym זוכת הגמר, וחברות מכל ששת היבשות.
בין המיזמים שצמחו ב- MindCET ניתן למנות את קוד מנקי-CodeMonkey שנמכרה ב 2018 לחברה סינית ציבורית , Cybint: סביבה לחינוך והכשרה בתחום הסייבר ואבטחת המידע, פלתורה: משחק לפיתוח חשיבה חישובית ופתרון בעיות., וConnecTeam ללמידה ותקשורת פנים ארגונית.