כל ילד שמע על חברת נאס”א, אנחנו יודעים שזה בעצם קשור איכשהו לחלליות וכן הלאה. אבל יש לחברה הרבה מעבר לזה. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על חברת נאס”א, ומה גרם לנו לתהות האם היא באמת ריאלית… לחברת נאס”א יש מוניטין רב בעולם, אבל היא גרמה להרבה אנשים להרים גבה לאחרונה. האם היא תעמוד בציפיות של הדרישות שלה מעצמה? את זה אנחנו נגלה בעתיד הקרוב…
מה היא נאס”א?
נאסא היא חברה אשר מייצג את מנהל האווירונאוטיקה והחלל הלאומי. היא עשתה את פסיעתה הראשונה אי שם בשנת 1957, היא סוכנות ממשלתית אמריקאית אשר אחראית על כל מה שקשור לטכנולוגיה בעניין החלל. ההישג הראשון של החברה היה גם בשנת 1957 כאשר היא שיגרה את הלווין הסובייטי ספוטניק. המטרה של הסוכנות היא לפקח על חקר החלל בארה”ב. נאס”א עושה דברים שונים מלבד שיגור חלליות ולוויינים לצורכי הנאה. המטרה של שיגור לוויינים היא לצורך מחקר מדעי אשר דרכו יוכלו מדענים מובילים ללמוד על כדור הארץ. הבדיקות כוללות גם חקר לגבי מערכת השמש והגלקסיה עצמה. ככל שהעידן מתקדם כך הממצאים יותר מדויקים, הסוכנות לומדת מהטעויות שלה ולומדת איך לשפר את החיים עבור תושבי כדור הארץ מנקודת מבט שלאף אחד אין בעצם עין עליה. נאס”א מציעה גם הכשרה גדי לעזור למורים ללמוד דרכים חדשות ללמד את הדור הצעיר, צעירים בארה”ב וברחבי העולם כולו משתתפים בפעולות של חברת נאס”א.
מה קרה לאחרונה בנאס”א?
על פי המחקרים האחרונים של חברת נאס”א, ישנם עצים המכונים “Singing Trees”, העצים השרים, אשר יעזרו לנו להגיע לכוכב אחר. נאס”א פתחה בפרויקט אשר מכונה עץ החיים. אמנם אנחנו צופים שהשינוי יחל בעתיד הקרוב, אבל כאשר אנחנו מדברים במונחים של זמן בכל הנוגע לחברת נאס”א, קרוב יכול להיות באזור ה-200 שנים קדימה. הסצנה אותה תיארו מדעני נאס”א נשמעת על גבול הבדיחה. חללית במסלול נמוך תשיר דואט עם עצים על פני כדור הארץ. עם זאת, המדענים מאוד סבורים שזה מה שיגרום להצלחה. השיר נשלח באמצעות גלי רדיו בין חללית אשר מסתובבת לצד עצים אלו אשר ישמשו כאנטנות.
חיישנים דיגיטליים אמורים לקלוט את השינויים שחלים בסביבת העצים, ובאמצעות תוכנה מתאימה הנקודות יתורגמו לתדרים קוליים אשר מקרינים אל החללית. ולאחר מכן, החללית תשדר חזרה את הנתונים לגבי היכולת המבצעית שלה. מה שקורה לאחר מכן הוא מרתק, העצים משנים את המנגינה שלהם בהתאם לאור, למים ולטמפרטורה. למעשה זה שילוב בין מדע, עיצוב ואומנות. גם היום חל שינוי בעצים האלו כאשר הלילה יורד או כאשר עונה מתחלפת, אבל בטווח הארוך השינויים יהיו דרסטיים בגלל שינויי האקלים.
עצים אלו הפכו להיות חלק מיוזמה לתכנון חללית עתידית אשר אמורה להגיע לכוכב לכת חיצוני במרחק של 4.2 שנות אור ממנו. הסיבה לכך שנאס”א רוצה להגיע לכוכב הלכת הזה הוא מכיוון שיש סבירות גבוהה בו בכוכב הלכת הזה קיימים חיים פוטנציאליים. הסיבה לכך שיש מאמצים רבים להכניס טכנולוגיות חדשות לנסיעה הזאת כמו עצי השיר היא מכיוון שהסבירות להגיע לכוכב הזה כרגע עומדת על נסיעה למרחק של 6,300 שנים. אז למה בעצם אנחנו רוצים להשתמש דווקא בעצים? הסיבה לכך חכמה מאוד, אורח החיים של העצים הינו גבוה יותר והם יכולים להתקיים במשך עשורים רבים ולספר את הסיפור שלנו.
אך אנחנו עוד מדברים הרבה באוויר, החללית למטרה הזאת אינה קיימת עדיין. מנהל קונספט מתקדם בנאס”א אומן שתחילה הצוות בודק אבות טיפוס שונים. המטרה היא לפעול למשך ה-200 שנים הבאות ולחדש את החללית למצב בו היא תוכל להעיק מעבר לתוחלת החיים המוגבלת של אמצעים טכנולוגיים. אם בעצם הרכב שלנו לא יכול לשרוד למשך 200 שנה, איך נוכל להבטיח שהחללית כן? כרגע יש גיוסי כספים המוניים וכבר הם הספיקו לצבור את הסכום ההתחלתי יומיים לפנ מועד הסיום. אם הכל יילך לפי התוכנית העצים הראשונים יתחילו לעבוד במרחבים ציבוריים בניו יורק ובלוס אנג’לס לצורך שיווק. רמקולים ישדרו בזמן אמת את הדואט המרגש.
איך זה הולך להישמע?
אם אתם מצפים לדואט מרגש בשני קולות, כדאי לכם להתחיל להנמיך ציפיות. סביר להניח שמה שתשמעו ברמקולים יהיה יותר כמו צרחה מתמדת, אולי בעתיד יהיה דרך לעדן את זה. עבורכם זאת רק צרחה, אך המדענים יודעים לשאוב מידע מהצרחות האלו ולתפקד בהתאם. מדובר על מסלול בסיס, השיר הוא למעשה קוד פתוח שחלק מהאפשרויות יהיו להוסיף לו סאונדים מצד מוזיקאים ומפיקים. בדרך הזאת נאס”א משתפת פעולה עם תחומי האומנות. נאס”א תשתמש בסאונד לצורך שאיבת נתונים חדשים, אך הסאונד פתוח לכולם כמובן, וכל מי שרוצה יעשה בו כרצונו.
לסיכום
אם לומר את האמת, נאס”א צריכה לעוף די נמוך כדי לקבל את הצלילים מעצי השיר. מדובר על רעיון מרהיב אשר יש לו סיכויי הצלחה גדולים. אנחנו לא רוצים לבאס, אבל סביר להניח ואנחנו לא נהיה פה כדי לצפות בהצלחה הזאת. בכל אופן, כל מה שנותר לנו לעשות עכשיו הוא להמתין. גיוס הכספים עבור שני עצי השיר ומערכות הסאונד המתקדמות עמדו על כ-12,000 דולר ולבסוף נאס”א קיבלה 15,000 דולר ב-headstart שהיא הקימה. אנחנו מאמינים כי בשנה, שנתיים הקרובות כבר הכותרות יהיו הרבה יותר מפוצצות בכל הנוגע להתקדמות של נאס”א עם הטכנולוגיה החדשה.