דף הבית » חברת CreamCol פיתחה טכנולוגיה חדשנית ומוגנת בפטנטים שהופכת משקאות אלכוהוליים לקרמים אלכוהוליים טעימים.
חדשות

חברת CreamCol פיתחה טכנולוגיה חדשנית ומוגנת בפטנטים שהופכת משקאות אלכוהוליים לקרמים אלכוהוליים טעימים.

צילום יח"צ

החברה פיתחה טכנולוגיה המעניקה חווית צריכת אלכוהול חדשה וייחודית ומאפשרת ליצור קרמים אלכוהוליים ממשקאות אלכוהליים שעונים על ביקוש גדול לחדשנות בשוק האלכוהול, המוערך בטריליוני דולרים.

הטכנולוגיה של CreamCol מביאה לשוק הפוד-טק חדשנות וכלים ליצירתיות קולינרית, המאפשרת לחוות וליהנות מאלכוהול בדרך חדשה, טעימה ומהנה. הקרמים נטולי חומרים כימיים, עשירים בחלבון ובעלי חיי מדף ארוכים בטמפרטורת החדר. מלבד היותם מוצר מדף בפני עצמו, הקרמים יכולים לשמש גם כחומר גלם לשדרוג מוצרים קיימים למוצרי פרימיום ולהוות בסיס למוצרים חדשים בתעשיות המזון והאלכוהול.

הטכנולוגיה מהווה פתרון פורץ דרך בתחום הפודטק. באמצעות תוכנה מוגנת שפותחה, CreamCol  יכולה להפוך כל משקה אלכוהולי לקרם אלכוהולי עם שליטה מלאה על המרקם, הצמיגות, תכולת האלכוהול  ועל הטעם והצבע של המוצר הסופי.

אפשר לייצר קרמים במרקמים שונים, החל במרקם דליל בדומה למרקם של יוגורט, ועד למרקם סמיך במרקם של ממרח שוקולד או חמאה וכולל את כל סוגי המרקמים שניתן לייצר ביניהם.

הטכנולוגיה מחייבת שימוש במשקאות אלכוהוליים עם תכולת אלכוהול גבוהה – וויסקי, קוניאק, ליקרים, ג’ין, וודקה, אוזו וכדומה. תכולת האלכוהול הסופית בקרמיים האלכוהוליים (-ABV)  יכולה לנוע בין 6%-40% אלכוהול.

באשר לטעמים, המגבלה היחידה הינו הדמיון שלנו. ניתן להעניק לקרמים את הטעם של כל משקה אלכוהולי ידוע. השימוש באלכוהול טהור מאפשר לתת לקרמים מגוון טעמים רחב עוד יותר, החל מטעמי פירות שונים או שילובי פירות שונים לטעמים על בסיס עוגיות אוראו, אגוזי לוז, שוקולד, פיסטוק , וניל, ואפילו שילובי קוקטיילים פופולריים כמו ג’ין וטוניק וכו’.

טכנולוגיית CreamCol יוצרת דרך חדשה ליהנות מאלכוהול ומגוון היישומים האפשריים של הטכנולוגיה הוא רחב, במיוחד עבור מוצרים על בסיס קרמים המכילים אלכוהול. הטכנולוגיה מגשרת על הפער בין משקאות למזון המכילים אלכוהול, ומציעה לצרכנים דרך חדשנית, ייחודית ומהנה לצרוך את המשקה האלכוהולי האהוב עליהם  במגוון רחב של קרמים סמיכים, טעימים ונעימים לחך.

הרעיון הראשוני מאחורי הטכנולוגיה והחברה הגיע משני מייסדי החברה, המנכ”לית אירנה גלר ובעלה הCTO תומר גלר. אירנה שלא אהבה את הטעם החריף של האלכוהול, חיפשה דרך חדשה לצרוך וליהנות מאלכוהול עם בן זוגה,חברים ובני משפחה. תומר, יזם בנשמתו ובעל רקע ועבר במיזמים טכנולוגיים, החליט שהוא חובר לאשתו ומחפש יחד איתה את הפתרון. לאירנה תואר בטכנולוגיית מזון ממכללת תל חי ותואר שני בהנדסת מזון מהטכניון, בעלת ניסיון רב במכירות וניהול צוותי מכירה בתחומי המזון.

בני אדם צורכים אלכוהול משחר ההיסטוריה. עם השנים, אלכוהול נתפס כמוצר יוקרתי ומהנה המשתלב היטב באירועים חברתיים. רבים נוהגים לשתות אלכוהול כחלק מבילוי, בסוף יום עבודה ובמהלך אירועים חגיגיים.

יחד עם זאת, ישנם לא מעט אנשים שאינם נהנים משתיית אלכוהול וקיים ביקוש גדול לצריכת אלכוהול על ידי שילובו במזונות מיוחדים וטעימים. כחלק מצמיחתו המהירה של ענף הפודטק בעשור האחרון, ניתן לראות מגמות משמעותיות גם בעולם המזון והאלכוהול, ובהם ניסיון לייצר חדשנות ולשלב אלכוהול עם מוצרים אחרים, באופן שתואם את הגידול בשוק ופריצה אל עבר קהלים חדשים.

לאחר קבלת כלל האישורים הרגולטוריים הנחוצים ורישום הפטנטים המגנים על הטכנולוגיה שלה, הקימה CreamCol קו ייצור תעשייתי בישראל, המשמש אב-טיפוס להדגמת יכולות ללקוחות בינלאומיים, ומרכז ייצור לשוק המקומי. גם חברות בינלאומיות מגלות עניין עצום בטכנולוגיה של החברה.

החברה נמצאת בעיצומו של סבב גיוס דרך פלטפורמת אקזיט וואלי, המאפשרת לציבור הרחב לקחת חלק בהצלחתן של חברות הטכנולוגיה הישראליות. לינק לקמפיין גיוס מופיע בסוף הכתבה.

הטכנולוגיה

הטכנולוגיה, שכאמור מוגנת על-ידי פטנטים חזקים, מבוססת על תהליך ייחודי וחדשני לערבוב אלכוהול, חלבון ומים. ללא הטכנולוגיה של CreamCol, אם מערבבים אלכוהול עם קרם, לאחר זמן קצר נוצרת הפרדה בין האלכוהול לקרם (הפרדת פאזות). לעומת זאת, לקרמים שמיוצרים בטכנולוגיה של CreamCol חיי מדף ארוכים, הם שומרים על יציבות וטריות לאורך זמן בטלטול ובטמפרטורה משתנה כולל טמפרטורת חדר. את הקרמים אפשר להקפיא ולהפשיר מבלי לפגוע במרקם.

בקרמים של CreamCol למעלה מ-10% חלבון המשמש מרכיב חשוב בייצור הקרם, ומהווה גורם שיווקי חשוב, בעיקר לקהל הצעיר.

 הקרמים של CreamCol מאפשרים לשלב אלכוהול במוצרים אחרים, ומהווים בפני עצמם מוצר ייחודי ומענג. הקרמים נטולי חומרים כימיים ועשירים בחלבון, כך שהם טבעיים ומזינים, וזאת לצד הטכנולוגיה המתקדמת המאפשרת לשלב אותם במוצרים נוספים.

את הקרמים האלכוהולים אפשר לאכול כמו שהם וליהנות מחוויה ייחודית ומענגת, וגם אפשר להשתמש בהם כחומר גלם (B2B) למגוון יישומים קולינאריים, תוך ערבוב הקרם האלכוהולי עם מוצרים אחרים כמו שמנת מתוקה או צמחית, חלב מרוכז, חמאות אגוזים, סוגי מחיות פירות, סירופים, תרכיזים, תמציות, צבעי מאכל, תבלינים ועוד.

כך למשל, ניתן להשתמש בקרמים למגוון רחב של שימושים:

·       קינוחים ונשנושים לאירועים, מסיבות, Happy Hours או צריכה פרטית.

·       מילוי פרלינים וחטיפי שוקולד.

·       מילוי, ציפוי או קישוט סופגניות, עוגות ומאפים. 

·       גלידות אלכוהוליות במגוון טעמים.

·       מטבלים ורטבים שאינם מתוקים.

היות שהטכנולוגיה של CreamCol מאפשרת חיי מדף ארוכים בטמפרטורת החדר, ניתן לאחסן גלידות אלכוהוליות, המבוססות על הקרמים של CreamCol בטמפרטורת החדר, לשנע אותן ללא אמצעי קירור או הקפאה, ולצנן או להקפיא אצל הצרכנים. פתרון זה משנה לחלוטין את הלוגיסטיקה הכרוכה בשינוע והפצה של מוצרי מזון, באופן היוצר חסכון של עשרות אחוזים בעלויות אלו ומהווה מהפכה של ממש בעולם המזון.

כיום החברה מתמקדת בשוק המזון והמשקאות אך הטכנולוגיה מתאימה גם ליישומים בתחומים אחרים.

אירנה גלר היא המנכ”לית, אחת ממייסדי החברה ויזמית משותפת בחברה . בעלת ניסיון קודם במכירות בעולם המזון וקידום מוצרי מזון חדשים בשוק. בעלת תואר ראשון בטכנולוגיית מזון ולימודי הנדסת מזון בטכניון .

תומר גלר הוא הסמנכ”ל פיתוח טכנולוגיות, אחד ממייסדי החברה, ויזם משותף בחברה. לתומר ניסיון של למעלה משש עשרה שנים בניהול והובלת פרויקטים טכנולוגיים. לפני CreamCol תומר הקים וניהל חברת סטרטאפ בתחום המכשור הרפואי, כאשר לפני כן תומר ניהל פרויקטים במסגרת היחידה הטכנולוגית בצה”ל. תומר מחזיק בתואר ראשון בהנדסת מכונות בטכניון עם התמחות בתחום המזון והיזמות

גדי שלסקי, יו”ר פעיל של החברה, בעל רקע וניסיון של למעלה מ-25 שנה ביזמות טכנולוגית והובלת חברות משלב הרעיון להצלחה. החברה האחרונה שגדי הקים וניהל בתחילת דרכה היא חברת Optibus, שגייסה כבר מאות מיליוני דולרים ומוכרת מערכות אופטימיזציה לתחבורה חכמה ברחבי העולם. לפני Optibus גדי ניהל מספר חברות טכנולוגיה בתחום ההתייעלות האנרגטית, לומדות, שיווק ופרסום בסלולר, ואבטחת מידע. לגדי ניסיון רב ביזמות, בבניית חברות ובהובלתן, בפיתוח עסקי בינלאומי ובגיוסי כספים. כמו כן, גדי הוא משקיע, מנטור למיזמים בתחילת דרכם, ושותף מקומי למשקיעים בינלאומיים. גדי השקיע מכספו והוביל את הגיוס הקודם של חברת CreamCol. גדי מחזיק בתואר ראשון בכלכלה ומדעי המחשב מאונ‘ בר-אילן

לאתר גיוס ההון של חברת CreamCol באקזיט וואלי היכנסו לקישור: https://www.exitvalley.com/Projects/CreamCol/?WebLang=HE

הנה סרטון שמסביר וממחיש את הטכנולוגיה החדשנית שהחברה פיתחה-