דף הבית » Zoom Vs Google Meets
סקירות

Zoom Vs Google Meets

Zoom Vs Google Meets

אנחנו רואים כאן שני כלי תקשורת ווידאו מובילים בעולם, במיוחד אחרי תקופת הקורונה העניין סביב שיחות וידאו תפס תאוצה. התוכנה הפופולרית יותר בישראל לפחות היא זום, אשר באמת תקופת הקורונה הנוראית גרמה לה לפרוח. המטרה של שתי התוכנות היא ליצור אינטראקציה בין משתתפים שונים באמצעות שיחת ועידה הכוללת וידאו. השימושים העיקריים בתוכנות אלו הם בשביל לימודים, בתי ספר, הרצאות, פגישות עסקים ועוד. עם זאת, יש הבדל בין שתי התוכנות, איזו תוכנה היא המועדפת עלינו? מיד תדעו הכל.

מה מתאים יותר לצרכים שלכם?

בסופו של דבר, שתי התוכנות מבוססות על אותו עיקרון. אך יש דברים נוספים אשר התוכנות מעניקות לכם. כאשר העניין סביב התוכנה נוגע רק בשיחות ועידה לזום יש יתרון על פני Google Meets. זום מציעה לנו מבחר רחב יותר של אפשרויות בעלויות נמוכות יותר בדרך כלל. אתם בוודאי מכירים את הפן החינמי של האפליקציות, אך כאשר זה נוגע לפגישות עסקים זום יכולה לספק תמיכה גדולה יותר בעזרת משתמש בתשלום. מי שפותח את שיחת הוועידה ורוצה זמן ללא עצירה או מספר משתתפים בלתי מוגבל יהיה חייב לשלם לזום עבור משתמש. 

כאשר אנחנו מסתכלים על האפליקציה של גוגל אנחנו יכולים לראות ששירות ועידת הווידאו של החברה הינו מקיף יותר. האפליקציה מציעה לנו מבחר רחב יותר של יישומים כמו Google Hangouts Meet ואחרים אשר כלולים בתוכנה עצמה. היישומים הנוספים גם הם בתשלום, ניתן להשתמש בהם רק כאשר יש לכם מנוי ל- Google Workspace. 

אין ספק שגוגל מציעה לנו מבחר יותר עקיף של אפשרויות בשל הכוח הכלכלי שלה על פני זום. החידושים שגוגל יוצרת הם מאוד תדירים, רק במאי האחרון גוגל השיקה תוכנה חדשה שתאפשר למשתמשים להציג בפלטפורמות אחרות של גוגל, ישנה פריסה מתוקנת וניתן לצפות במשתתפים גם במהלך מצגות.

מחיר

מבחינת תמחור שתי התוכנות מציעות מגוון רחב של אפשרויות, לכל אחד מהמסלולים יש את התעריף שלו בתוך התוכנה. כמו כן, יש גם אפשרויות חינמיות בזום וב-Google Meets. תאלצו לשלם על מנוי רק כאשר יש מספר רק של משתמשים, זמן לא מוגבל או שימוש ביישומים ייחודיים. תוכניות הפרמיום של זום היא מעט מסובכת, אך יש לה אפשרויות די נכונות כמו תמלול חי, הזרמת מדיה חברתית, הקלטות מהענן ועוד. כמו כן, כאשר מדובר על מפגש עסקי תוכלו לקבל משתמשים עסקיים וממותגים. בתוכניות הפרמיום של זום תוכלו לקבל תמיכה עבור עד 1,000 משתתפים. 

כאשר אנחנו מדברים על Google Meets האפשרויות גם הן מגוונות אך מעט שונות. הגרסה החינמית של Google Meets הינה רחבה יותר מאשר הייתה בעבר. אם תרצו לפתוח תוכנות נוספות אשר קשורות ל-Google Meets יהיה עליכם לשלם על מנוי. התוכנות הנוספות הן: Google Workspace, Gmail, Drive, Sheets ועוד… הכוונה היא שתוכלו לשלב את תוכנות אלו ב-Meets כמובן. יש את תוכנית ה-Business Standard אשר תומכת בהקלטות ובודקת נוכחות (תלמידים, תיזהרו!). 

עבור שני המנויים יהיה עליכם לשלם בהתאם לשימוש שלכם, המחיר עבור שירותי גוגל יהיה עד 18$ בחודש, בעוד שעבור זום יהיה עליכם לשלם כ-20$ בחודש. הבדל המחירים אינו ניכר חודש בחודשו, אך אם אתם מתכוונים להשתמש בתוכנות אלו לפרק זמן ממושך אולי כדאי לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם מוציאים את הארנק.

יתרונות וחסרונות

התוכנה של גוגל אמנם יכולה להגיע ל-250 משתתפים ול-24 שעות אבל מצד שני זום מתעלה על האפשרות הזאת ויכולה להעניק לכם מפגשים עם עד 1,000 משתתפים לאורך 30 שעות. אם לומר את האמת, סביר להניח שלא תצטרכו להשתמש באופן מקסימלי בשתי התוכנות, עוד לא ראינו פגישת עסקים שנמשכת 24 שעות. אך כאשר מדובר על תוספים כלליים יותר שתי התוכנות מציעות פונקציות מאוד בסיסיות כמו הקלטת שיחות, הצפנה, רזולוציה גבוהה, מצבי מצגת ועוד. 

אם היינו צריכים להשוות בין שתי התוכנות מספר חודשים לפני כן היינו אומרים שללא ספק זום היא המובילה. עם זאת, כנראה שתקופת הקורונה עשתה טוב גם לגוגל ולכן היא החליטה לשפר משמעותית את ה-Meets. כיום יש תחרות מאוד צמודה בין שתי התוכנות. גוגל הוסיפה פיצ’רים חדשים שהיו רק בזום לפני כן, כמו סקרים, שיחות גדולות, סינוני רעש ואפקטים שונים ברקע.

אז במה בוחרים?

אם לומר את האמת, שתי האפשרויות די דומות בתכונות שלהם. הדבר החשוב ביותר שעליכם להסתכל עליו הוא השימוש שלכם בתוכנות נוספות בתוך תוכנת הוידאו. לרוב כאשר מדובר על שיעורים או פגישות עסקים יהיו פיצ’רים נוספים אשר תרצו לשלב. לדוגמא, אצל גוגל תוכלו לשלב פגישות עם צוות נוספים דרך ה-Skype. בגוגל תוכלו גם לשלב את התוכנות של החברה עצמה כמו Sheets, יומן וכן הלאה. יש את תוכנות הפרמיום עבור עסקים אשר הבדל המחירים ינוע בכמעט 7$. 

אם אתם מחפשים תוכנה אשר מציעה לכם מפגש עם יותר מ-250 משתמשים עליכם יהיה לבחור בזום. כמו כן, זמני הפגישות של החברה יותר ארוכים, אך אם אתם שואלים אותנו זה לא באמת ריאלי להגיע לסך השעות הזה. גוגל היא הרבה יותר פשוטה להבנה, הממשק יותר נוח ובינינו גם עובד בצורה מהירה יותר.

לסיכום

שתי התוכנות טובות ושירתו אותנו נאמנה בשנתיים האחרונות. עם זאת, כאשר מדובר על עניינים עסקיים או לימודים אתם רוצים את המיטב עבור העסק שלכם, מדובר על תדמית לפני הכל. בדרך כלל כאשר מדובר על פגישות עסקים בינלאומיות או עם צוותים מכל מיני קצוות היינו ממליצים לכם לבחור בגוגל. עבור בתי ספר, הממשק של זום כבר מוכר לתלמידים ולכן עדיף להישאר איתו.