דף הבית » איגוד האינטרנט הישראלי פתח ב22.11 לציבור הרחב את האפשרות לרשום אתרים ישראלים בעברית מלאה
עסקים

איגוד האינטרנט הישראלי פתח ב22.11 לציבור הרחב את האפשרות לרשום אתרים ישראלים בעברית מלאה

קרדיט- איגוד האינטרנט הישראלי. עיצוב- שטיק מדיה. צילום: יח"צ

 ״מעכשיו יש לישראל אינטרנט בעברית מלאה אלפים רבים נרשמו כבר בשעה הראשונה והקצב הגבוה נמשך״

 הרישום מתקיים על פי עקרון “כל הקודם זוכה” ולכן מי שרוצה להבטיח את שריון כתובת האתר שלו בעברית מלאה, צריך להיכנס  לכתובת ״כולנו.ישראל״ ולוודא ששם המתחם אותו מבקש פנוי, לבחור רשם ולהגיש דרכו בקשה לרישום- https://xn--9dbaqfu.xn--4dbrk0ce/

 הרישום עצמו מהיר ופשוט – הכתובת החדשה תהיה בעברית מלאה, לדוגמא – מזלטוב.ישראל או בילויים.ישראל

 מרחב שמות המתחם המדינתי  החדש בעברית “. ישראל” – יוצא לדרך:

 בכך מצטרפת מדינת ישראל למדינות נוספות המאפשרות שימוש בשמות מתחם בשפת המדינה, באינטרנט העולמי . מרחב שמות המתחם הישראלי החדש, פועל בסיומת “.ישראל”, במקביל למרחב הקיים בסיומת IL . הפועל משנות ה -80 .

קרדיט- איגוד האינטרנט הישראלי. עיצוב- שטיק מדיה. צילום: יח”צ

 הרישום יתקיים על פי עקרון “כל הקודם זוכה”, כמקובל באיגוד ובמרשמי שמות מתחם מדינתיים בעולם. לבחירה בשם מתחם בעברית סיבות רבות, והן:

• הגברת השיוך לקהילה הישראלית המקומית

 • חידוד הזיקה הישראלית לשירות או העסק

 • מתן אפשרות לשימוש בשם המתחם בעברית על ידי אוכלוסיות שהאנגלית פחות שגורה בפיהן, בקלות ובשפה המקומית

 • שמות רבים, כולל מילים גנריות שהנן אטרקטיביות לתחומים שונים, עדיין לא נתפסו, ויכולות להירשם עבור העסקים והשירותים הרלבנטיים להם

 • שם המתחם בעברית מאפשר להפנות אליו דוברי עברית, בקלות, גם ממדיום שאינו אינטרנטי כגון דפוס או שידור טלוויזיה ורדיו

 כאמור, עקרון השוויון העומד בבסיסו של אופן הפעולה של מרשם שמות המתחם הישראלי, מדגיש את האופן שבו פועל מרשם שמות המתחם הישראלי – בצורה שוויונית ושקופה וללא שיקולים פוליטיים או מסחריים מכל סוג שהוא. אופן פעולה זה, מבטיח שכל שם מתחם (דומיין), אטרקטיבי ככל שיהיה – יירשם למי שביקש אותו ראשון.

 שמות המתחם הקיימים בעברית במרחב ” IL “.ימשיכו לפעול כרגיל, ומחזיקיהם יקבלו גם הם תקופת “רישום מוגן”. בנוסף לאפשרות רישום שמות המתחם ברמה השנייה ישירות תחת “.ישראל”, יוקמו ארבעה מרחבים מגזריים – “ממשל” – לשירותי הממשלה השונים (כמקביל ל-gov.il ,) צה”ל – לפעילות צה”ל (כמקביל ל-idf.il), ישוב – לרשויות מוניציפליות (מקביל ל-muni.il) ואקדמיה – לפעילות של מוסדות אקדמיים מוכרים (מקביל ל-ac.il) תחת המרחבים המגזריים יתאפשר רישום רק לגופים מוגדרים השייכים למגזר .

 כל המידע על המרחב החדש וכניסה לשירות חיפוש שמות המתחם במרחב החדש בעברית זמינים לציבור באתר “כולנו.ישראל” וכן באתר איגוד האינטרנט הישראלי הותיק.

יורם הכהן, מנכל איגוד האינטרנט הישראלי ואורטל מאלדונאדו מנהלת מרשם שמות המתחם גוזרים את הסרט למרשם שמות המתחם החדש בעברית. קרדיט- איגוד האינטרנט הישראלי. עיצוב- שטיק מדיה. צילום: יח”צ

 יורם הכהן, מנכ”ל איגוד האינטרנט הישראלי: “משתמשי האינטרנט בישראל כולם יכולים לרשום את אתרי האינטרנט שלהם בעברית מלאה. זהו צעד משמעותי והתקדמות טבעית של קהילת האינטרנט הישראלית. לצעד השלכות סמליות אבל גם פרקטיות. הדבר יסייע לעסקים רבים לחדד את הזיקה של ישראלים אליהם, לצד הגברת הגיוון הלשוני באינטרנט והנגשת השימוש לאוכלוסיות שהשפה האנגלית אינה שגורה בפיהן. בכוונתנו לבחון את התקדמות המרחב החדש ובהתאם להצלחתו נבחן הקמה של מרחב שמות מתחם מדינתי גם בערבית”​.