דף הבית » שיפור איכות הזרע בעידן הטכנולוגי 
תוכן שיווקי

שיפור איכות הזרע בעידן הטכנולוגי 

קרדיט תמונה FREEPIK

בעידן המודרני, כניסה להריון אינה פשוטה במיוחד. ישנן לא מעט סיבות שהפכו את המציאות שלנו לכזו. לצד הקדמה וההתפתחות, הגיל הממוצע בו זוגות מחליטים להביא ילדים לעולם נמצא בעלייה, זיהום האוויר, ג’אנק פוד, סטרס ועוד לא מעט סיבות הפכו לגורם משמעותי אשר הופך את תהליך הכניסה להריון לתהליך פחות פשוט שלוקח יותר זמן. כמובן שזו אינה הכללה כיוון שמדובר בתהליך מאוד אישי ואינדיבידואלי, אך אורח החיים הנוכחי לא מקל על העניין.

על מנת להיכנס להריון, וכמו ריקוד טנגו מוצלח, צריך את שני הצדדים. לכן בדיקה מקיפה ומדוקדקת   של האישה והגבר עשויים להביא את התהליך למקסימום הפוטנציאל. בבחינת הגבר מתחילים בבדיקה זרע וע”כ נרחיב במאמר.

בדיקת זרע – מה זה אומר?

דרושה הבנה בסיסית בלבד בכדי להסיק כי בשביל הריון מוצלח, שני הצדדים צריכים לוודא את תקינות מערכת הפריון שלהם. בדיקה שתפקידה לבדוק את איכות הזרע של הגבר היא בדיקת זרע, היא בודקת שלל פרמטרים שונים אשר יוכלו להצביע על מידת הצלחת הזרע לבצע תהליכי הזרעה, הפרייה ובעצם כל מה שנדרש מזרע בתהליך התעברות.

בדיקת זרע  מתבצעת  בדרך כלל זוגות מגיעים להתייעצות כאשר מתגלה בעיה בפוריות. בשלב זה, בני הזוג יתייעצו עם גורם רפואי רלוונטי ואם קיים חשש סביר לכך שבעיית הפוריות מקורה במערכת פריון הגבר, תתבצע בדיקת זרע שתוכל לתת תמונת מצב ברורה יותר.

בדיקת זרע מתבצעת כמובן גם כחלק מתהליכי הפריה חוץ גופית או הזרעה תוך רחמית וכן גם כמובן כאשר הגבר משמש כתורם זרע.

אז איך זה קורה?

הצורה הנפוצה ביותר לבדיקת זרע היא באמצעות אוננות לכוס סטרילית או בקיום יחסי מין תוך לבישה של קונדום ייעודי. על הגבר לא לקיים יחסי מין לפחות 48 שעות לפני הבדיקה. הבדיקה יכולה להתבצע בחדרים פרטיים במרפאה עצמה או לחלופין בבית הנבדק ובתנאי שדגימת הזרע תגיע לבנק הזרע עד שלוש שעות.

מה בודקת בדיקת זרע?

באופן מפתיע, קיימים לא מעט פרמטרים הנבדקים במהלך בדיקת זרע. חשוב לדעת לא מעט מאפיינים שונים על הזרע בכדי להבין את הסבירות לביצוע תקין של כל תהליכי ההכנסה להריון.

אלו הפרמטרים אותם מצליחה לאבחן בדיקת הזרע:

  • ספירת זרע – בפשטות, מדובר בבחינה של כמות הזרעונים הנמצאת במיליליטר אחד של נוזל דגום. רצוי – כמות זרעונים של כ-15-20 מיליון זרעונים. באם נדגמת ספירה נמוכה יותר, הרי שהדבר מעיד על בעיות פוריות מסיבות שונות.
  • נפח הזרע – כמות רצויה תהיה בין 1.5 ל-6 מיליליטר.
  • צורה מורפולוגית – ככלל, אין צורה מסוימת הנחשבת לתקינה ולכן לא מחפשים צורה אחידה של תאים. לכן מספיקים כ-4% של תאים שיעמדו בסטנדרטים הנדרשים.
  • אחוז התאים החיים – זהו פרמטר שלרוב שמים עליו דגש גדול יותר כאשר ספירת הזרע יוצאת נמוכה.
  • תנועתיות – כאן בודקים את אחוז הזרעונים אשר ממשיכים לזוז גם לאחר שפיכת הזרע. הציפייה היא לבין 40% ל-50% זרעונים פעילים. באם מזהים כמות נמוכה מזו, ישנה סבירות לבעיית פריון מסוימת.
  • שיעור תאי דם לבנים – משיעור גבוה של תאי הדם הלבנים ניתן לקבל מידע על הימצאות של דלקת או זיהום. את הנתונים הללו ניתן לראות גם על תאי הזרע.
  • מידת חומציות – רמת החומציות יכולה להצביע על מקרים בהם עלולה להיות בעיה שתדרוש התערבות מסוימת, כמו חסימת צינורית הזרע. בדיקה תקינה תראה לנו רמת חומציות של 7.2 PH לפחות.

קרדיט תמונה FREEPIK