דף הבית » כל מה שחשוב לדעת על אינסולין מסוג לנטוס
תוכן שיווקי

כל מה שחשוב לדעת על אינסולין מסוג לנטוס

קרדיט לתמונה: pexels

אינסולין הוא אותו הורמון שמיוצר בלבלב ואחראי על איזון רמת הסוכר. כאשר ישנו מחסור באינסולין עלולה להיווצר מחלת הסכרת ואחת מדרכי הטיפול בסכרת הינו על ידי טיפול באינסולין המוזרק אל הגוף באופן מלאכותי. ישנם סוגים שונים של אינסולין, כאשר השוני העיקרי ביניהם הוא אורך הטווח של התרופה. אינסולין מסוג לנטוס, אשר נקרא “גלרגין”. לנטוס, שנכנס לשימוש בשנת 2000, הינו אינסולין ארוך הטווח המוזרק אל הגוף פעם ביום, בשעה קבועה, לרוב בשעות הערב, או לפני השינה.

היתרון בשימוש בלנטוס

מחקרים הראו כי אחד היתרונות המובהקים של טיפול בסכרת באמצעות מתן זריקת לנטוס, הינה היכולת של התרופה להעניק לגוף מספיק אינסולין למשך 24 שעות, ובכך לשמר גובה רמת סוכר תקינה למשך יממה שלמה. באופן הזה לנטוס למעשה משחררת את החולים בסכרת לקחת סוגים רבים של תרופות שונות לאורך היממה. מאחר שלנטוס הינה תרופה ארוכת טווח, השימוש בה נעשה רק פעם אחת ביום ובכך משחררת את המטופלים מלעשות שימוש בקוקטיילים של תרופות או במתן מספר זריקות במשך היום והלילה. כמו כן, השימוש בלנטוס מתאים גם בקרב ילדים או צעירים החולים בסכרת, והתרופה מאושרת לשימוש החל מגיל 6.

למי מתאימה התרופה

אינסולין מסוג לנטוס גם בקרב חולי סכרת מסוג 2 אשר תלויים במתן אינסולין. לרוב מתן התרופה תעשה רק לאחר ניסיון לשפר את רמות האינסולין בגוף באמצעות תרופות. חולי סכרת מסוג 1, הקרויה גם סכרת נעורים, מחויבים לקחת אינסולין מאחר וההורמון לא מופרש אצלם בדם באופן טבעי, זריקת לנטוס תאפשר לאותם צעירים להיות משוחררים במשך היום מלקיחת תרופות, ופעמים רבות הזריקה הלילית של לנטוס תיתן מענה ליממה שלמה. כפי שציינו, השימוש בזריקת לנטוס מתאימה החל מגיל 6.

אופן השימוש בלנטוס

את הלנטוס מזריקים פעם אחת ביום, בשעות הערב או בלילה לפני השינה, כאשר ישנה חשיבות גבוהה ביותר על הקפדת שעת מתן התרופה. את הזריקה מבצעים באופן עצמאי בבית, לאחר קבלת הדרכה מאחות, ויש צורך בקבלת הדרכה לגבי לאופן מתן הזריקה, על מנת שהתרופה תיכנס למחזור הדם. את הזריקה מוטב לעשות בכל פעם במקום אחר בגוף, על מנת למנוע זיהומים או פגיעה בעור. חשוב כמובן להקפיד על היגיינה מלאה בשימוש במחטים. יש להימנע משתייה של אלכוהול, מאחר והשימוש בלנטוס עלול להגביל היפוגליקמיה – ירידה משמעות ברמת הסוכר הגורמת להזעה, סחרחורות, בלבול והזעה.

לאחר תחילת השימוש ולאורך זמן המטופלים יתחילו להבין כיצד התרופה משפיעה על הגוף שלהם, חשוב כמובן להמשיך ולבצע ניטור של רמות הסוכר לאורך היום, שלוש פעמים ביום. לעיתים יש צורך להזריק לנטוס ולהמשיך עם מתן תרופות דרך הפה על מנת להגיע לכדי איזון מקסימלי.

דגשים חשובים בשימוש בלנטוס

כמו כל תרופה, ובעיקר כאשר מדובר בתרופות מצילות חיים, חשוב להמשיך ולהיות במעקב רופא ולשים לב לרמות הסוכר בגוף לאורח היום. יש להקפיד על מתן הזריקה בשעה קרובה ולשים לב האם מתפתחות תופעות לוואי שונות, כמו פריחה או קוצר נשימה. בכל מקרה כזה יש לשוב אל הרופא. מאחר ומדובר במתן זריקה בסביבה הביתית, יש לעבור הדרכה מסודרת על שימוש במחטים, כמו גם לקבל הדרכה לגבי אופן מתן הזריקה.

הלנטוס הינה תרופה בטוחה לשימוש בעלת יתרונות מובהקים בקרב חולי סכרת מסוג 1 ומסוג 2, יחד עם זאת ישנה חשיבות גבוהה להמשך ניטור רמות הסוכר על מנת להגיע לאיזון אידיאלי ובטוח.