תעשיית ההייטק מבטיחה הרבה, ופעמים רבות גם מקיימת. משכורות גבוהות, הזדמנויות צמיחה ואיזון עבודה-חיים שלא קל למצוא בתעשיות אחרות, הם רק חלק מהיתרונות שגורמים לביקוש הגבוה למשרות הייטק. גם אתם רוצים לעבוד בחברות טכנולוגיה מובילות כמו אפל, פייסבוק, אמזון או מיקרוסופט? יש לנו כמה טיפים בשבילכם.
לא משנה כמה מודעות דרושים הייטק תאתרו בלינקדין ובאתרים אחרים. אפילו אם אתם תמיד בין הראשונים לראות מודעה ולהשיב לה, זה לא מבטיח לכם שום דבר. כדי להשיג את משרת החלומות שלכם, אתם צריכים להשקיע, להתפתח ולבצע את הצעדים הנכונים.
תחקרו ותלמדו מאחרים
משרות טכניות דורשות מיומנויות ספציפיות. עליכם לחקור לעומק את התחומים שמעניינים אתכם, לשאול אנשים שמילאו תפקידים שונים ובעיקר – לתעד הכל, בעזרת יומן ידני או דיגיטלי כלשהו.
תרשמו לעצמכם טיפים על תכנות או קידוד, הגדרות של מונחים טכניים ותיעוד של פרויקטים שהשלמתם, שתוכלו להציג בהמשך. אפשר גם להוסיף מחקר על חברות, דוגמאות למיומנויות קשות ורכות מניסיון העבודה שצברתם, שאלות שעשויות לעלות בראיונות עבודה ועוד.
תשקיעו בצבירת הניסיון שאתם צריכים
חברות הייטק גדולות מחפשות מועמדים חזקים. פחות משנה מאיזה רקע הגעתם, אבל אין ספק שהניסיון המקצועי שלכם כן נחשב ונבדק. דברים כמו עבודה בתפקיד כלשהו בסטארט אפ, עיסוק כפרילנסר, השלמת התמחות טכנולוגית או עבודה בחברות טכנולוגיה קטנות יותר, יכולים לעזור לכם להשיג עבודה בחברה גדולה.
אם לא עשיתם את זה, תשקלו קודם לצבור כמה שנות ניסיון בחברות קטנות יותר. השקעת שנה עד חמש שנים בבניית קורות החיים שלכם עשויה לעזור לכם להשיג ראיון ותפקיד בחברה גדולה.
תחפשו מידע על ראיונות
אתם צריכים לא רק ללמוד על החברה, אלא גם על תהליך הגיוס שלה והציפיות שלה ממועמדים. אם אתם מכירים מישהו או מישהי שעובדים בחברה אליה אתם מתראיינים, או מתחרה באותו התחום, תבקשו מהם שיספרו לכם על ראיונות ומגייסים.
תנסו להתבלט על פני מועמדים אחרים
חברות הייטק גדולות סוקרות אלפי קורות חיים, אז מה מבדל אתכם מאחרים? בלי שימוש בגימיקים, תנסו לשבץ בקורות החיים פרטיים ייחודיים על הרקע או הכישורים שלכם. אתם יכולים גם להתחיל פרויקט חדש ויוצא דופן, שיעזור לכם להתבלט – פודקאסט על טכנולוגיה, קוד פתוח ייחודי, פרויקט שמביא משתמשים וכו’.
עבדתם עבור סטארט אפ בצמיחה גבוהה, או בחברה שעלתה לכותרות? גם זה עשוי לעזור. במהלך הראיון עצמו, תשתדלו להבליט את הפרטים הללו ולהפגין תשוקה מקצועית כנה.
תייצרו קשרים
ביצוע נטוורקינג יעיל ורציף, יכול לשחק תפקיד מפתח בקבלת עבודה בחברת טכנולוגיה גדולה. אף פעם לא מזיק שעובדים מתוך החברה מגישים את קורות החיים עבורכם, ובכך עוזרים לכם לעבור את הסינון הראשוני.
אם אתם לא מכירים אף אחד שעובד בתעשייה, זה לא אומר שעליכם לוותר. כיום, באמצעות לינקדין ופלטפורמות אחרות ניתן לייצר רשתות ענפות של קשרים. כמו כן, אתם יכולים לשקול להצטרף לקהילות מקצועיות ולהשתתף בתוכניות הסברה או חונכות.
תתכוננו היטב לראיונות
ראיון טכני הוא אחד החלקים המפחידים והחשובים ביותר בתהליך הגיוס, אז תתחילו להתכונן מוקדם. תתרגלו את הכישורים שלכם, במיוחד בתחומים בהם אתם מרגישים או יודעים שאתם יחסית חלשים. בין השאר, זה אומר שאתם צריכים לחקור לגבי התהליך בחברה אליה אתם מתראיינים, כולל שאלות שעשויות לעלות.
כל חברה גדולה משתמשת בתהליך מעט שונה למדידת מיומנויות טכניות. תבחנו לעומק את סוגי השאלות איתם אתם עלולים להתמודד ודבר עם אנשים שכבר עברו ראיון בחברה, בהצלחה או שלא. אנשים עשויים לשתף שאלות בהם נתקלו בראיונות, בעמוד של החברה ב-Glassdoor.
חברות הייטק גדולות מנהלות לעתים קרובות מספר סבבי ראיונות. לאחר סינון טלפון ראשוני, ייתכן שיהיה לכם ראיון שני עם מנהל/ת הגיוס, ראיון טכנולוגי ופגישות עם אנשי מפתח.
תכינו פיץ’ מהיר, הכולל את הרקע שלכם והסבר – מדוע אתם רוצים לעבוד בחברה? הביאו את המחקר שעשיתם לגבי יעדי החברה ותתארו מה אתם יכולים לתרום לצוות.
לסיום, תתאזרו בסבלנות
רבים מאלה שמצליחים כיום בתעשייה, יכולים לספר לכם שהשגת משרה חלומית יכולה לקחת זמן. אל תצפו להגיע לחברה גדולה ללא מאמץ, או שזה יקרה בתוך מספר ימים. אל דאגה, אם תשקיעו, זה יגיע.