דף הבית » יישומון מנצח: 10 האפליקציות המובילות בשנה האחרונה
תוכן שיווקי

יישומון מנצח: 10 האפליקציות המובילות בשנה האחרונה

קרדיט תמונה Shutterstock

מה כל אחד חייב שיהיה לו על הסמארטפון בשנה הקרובה? בואו נראה מה היה חשוב בשנה החולפת

אור גרין

בואו נודה על האמת – אי אפשר באמת להגיד מה היו 10 האפליקציות המובילות בשנה האחרונה כי השאלה המרכזית היא – עבור מי? אפליקציה שמנטרת את פעילות הילדים ברשת לא ממש מעניינת רווקים מושבעים ובטטת כורסה כמוני אולי לא תחשוב שמאמן כושר אישי סטייל קרוספיט הוא האידיאלי עבורה.
נאלצתי בימים אלו לעבור לסמארטפון חדש. פעם הקריטריון למעבר היה “כאשר הסמארטפון כבר לא עובד” היום הקריטריון קצת השתנה והוא – כשאפליקציות שאני צריכה כבר לא עובדות על הסמארטפון. חשבתי שזה זמן מצוין לרענן את המאגר – לא להתקין מה שלא השתמשתי בו – ולהתקין כל מה שבאמת דרוש, או כזה שאני ממש ארצה להשתמש בו. הפשלתי שרוולים והתחלתי לבדוק מה קורה היום בשטח. התחלתי מהדברים שכבר ידעתי שאני חייבת: בנק, קופת חולים, וייז, זום, וואטסאפ, בשלב הזה כבר הבנתי שכל החיים שלי למעשה מנוהלים מהמכשיר הקטנטן הזה, מזל שאני עובדת מהבית והוא מחובר ל- Wi-Fi רב הזמן. לקחתי נשימה והתחלתי להוריד אל הסמארטפון החדש את כל מה שדרוש ו.. נתקעתי. לא התבלבלתי, הלכתי לבדוק ואכן – ילד אחד מעדכן אפליקציה בטלוויזיה החכמה, שני מדבר בזום עם חבר מחו”ל ואני גם מכירה את השעה – זו השעה שהילדים של השכנים חוזרים ומתחברים על הרשת שלי ומי יודע מה הם עושים – מה שבטוח זה שמה שהם לא עושים בא על חשבון מהירות ההורדה שלי. אין ברירה, התקשרתי לספק האינטרנט ויחד עם המעבר לטלפון החדש הוספתי גם מעבר אל פייבר. סיבים אופטיים הם מה שמאפשר היום את החיים על הרשת – מהתייעצות רפואית אונליין, מתן הוראת קבע לבנק, לדבר עם המשפחה בשיחת וידאו, ללמוד דברים חדשים ומעניינים (כמו איך מחליפים פילטר למקרר בחמש דקות גג וחוסכים 250₪ בביקור טכנאי) או סתם לראות סדרה חדשה שבדיוק יצאה בנטפליקס.

אפליקציות שממש ממש צריך

אפילו הסט הזה של האפליקציות משתנה מאדם לאדם אבל בואו נעבור עליו בזריזות ושכל אחד ייקח מהסט את מה שמתאים לו. נתחיל עם כל נושא הנסיעות. אם יש לכם רכב, תוכנת הניווט של וייז היא חיונית. גם אם אתם כמוני – אני מכרתי את הרכב עם פרוץ הרכבת הקלה ועדיין וייז שימושי לימים בהם אני משתמשת בקאר2גו (אפליקציה) או אוטותל (עוד אפליקציה), כנ”ל פנגו (אפליקציה) לחניונים ובגלל שאם אני בוחרת באופציית התחבורה הציבורית אז הכי נוח לשלם עם מוביט (אפליקציה) שעובד עם פנגו. גט היא עוד אפליקציה חיונית לימי שוק ולמשלוחים מזדמנים. לפני שנעבור לתחום אחר גם הייתי צריכה לדאוג לאפליקציה לפתיחת השער החשמלי לרכבים בבניין, בשביל הטכנאים. סיימנו בשעה טובה עם נושא הנסיעות ונעבור לנושא הכספים – אפליקציה של הבנק ועוד אחת של חברת כרטיס האשראי, אתר התשלומים הממשלתי (בכל זאת עצמאית) ושל ביטוח לאומי, ביט, פיי-בוקס. אם אנחנו כאן בנושא מוסדות – לא שכחתי את אפליקציית קופת החולים להזמין תורים, לקבל מרשמים או לבדוק תוצאות בדיקות. היום כאשר אפשר גם להזמין תורים מקוונים לרופאים מומחים – לא דורש עמידה בפקקים ומאפשר קיצור זריז של התורים. עוד אפליקציה שהיא מוסד היא וולט כי… לא תמיד מספיקים לבשל – אבל תמיד רעבים.

על אלו אני לא ארחיב את הדיבור כי הן כבר אפליקציות ותיקות שכבר שנים לא מתפקדת בלעדיהן ואני מאמינה שגם אם רק בגלל שהן כל כך חיוניות מעטים אלו שאינם מכירים אותן לעומק.

ליצור קשר עם אנשים

בחו”ל יש אפליקציות ממש מגניבות שעוזרות ליצור קשר בשר ודם עם אנשים וקבוצות. קחו לדוגמה את האפליקציה Belly – היא עובדת כמו טינדר אבל במקום לחפש דייט היא מחפשת פליי דייט – לילדים. הרבה מהאפליקציות הייחודיות האלו שפונות לקהלים מסוימים כמו בעלי כלבים, אצנים, הורים וכדומה – פשוט לא קיימות בארץ או שיש כל כך מעט אנשים שמשתמשים בהן שהן פשוט לא מועילות. ובכל זאת, גם כאן יש לא מעט אפליקציות יצירת קשר שכדאי להכיר, ולהתקין, אפילו מעבר לוואטסאפ ולזום שהיום קשה מאד להתנהל בלעדיהן.

בואו נדבר על אפליקציות עירוניות. בתל אביב יש כמה וכמה מהן אבל כיוון שכרגע אנחנו מדברים על יצירת קשר נתמקד בדיגיטל. כאן, אפשר להתעדכן במה קורה בשכונה – האם פתחו חוג חדש ומעניין במתנ”ס השכונתי? פעילות עונתית? אולי בכלל יש מבצע של העירייה לשתילת עצי פרי בחצרות הבתים? זה המקום לבדוק. קשר יותר של אחד על אחד בארץ אפשר למצוא בפייסבוק ובוואטסאפ. אצלנו למשל הפייסבוק השכונתי והוואטסאפ של הבניין פעילים ועוזרים, גם אם כל מה שצריך זה לשאול את השכנים האם יש חנייה פנויה לשעתיים הקרובות לבן משפחה שמגיע לביקור. כדאי לבדוק באתר של העירייה או המועצה המקומית אם יש אפליקציה כזו אצלכם באזור, היא מועילה יותר ממה שנדמה. בין המובילות בשנה האחרונה בואו נציין 2: דיסקורד שגם דרכה אפשר להתכתב והיא פעילה בתחומים מסוימים, משחקיים וטכנולוגיים, יותר מוואטסאפ והלהיט החדש בי-ריל: תחשבו על אינסטגרם אבל לגמרי אחרת. כל יום, בזמנים משתנים ולא קבועים, תקבלו התרעה. מרגע קבלת ההתרעה יהיו לכם 2 דקות לצלם ולהעלות תמונה ישירות מהמצלמה – תמונה אחת ליום. בלי לביים, פשוט תמונה מהחיים, תהיו אמיתיים (בי ריל). ברבע האחרון של שנת 2022 התוכנה הזו זכתה להד אדיר, האם היא כאן להשאר? ימים יגידו.

ללמוד דברים חדשים

שפה חדשה היא תמיד דבר טוב ללמוד, ואין מקום טוב יותר מאשר עם האפליקציה Duolingo. היא אולי ותיקה אבל היא כבר הוכיחה את עצמה. אני אוהבת את לקרוא בקינדל ובעברית, ולשמוע ספרים עם Audible אבל אין מקום טוב ללמוד דברים חדשים ומעניינים כמו פודקאסט מוצלח, למשל עושים היסטוריה שבכל פרק דן בשאלות קיומיות וקיומיות פחות בנושאי טכנולוגיה, מדעים והיסטוריה. היום ישנם פודקאסטים בכל כך הרבה נושאים שכל אחד יכול להתביית על הנושאים שמעניינים אותו – וקדימה. אם כבר צוללים לנושאים ברומו של עולם כמו קיום או אי קיום חוצנים, כדאי לא לשכוח גם את הרגליים על האדמה ולהתקין על הדרך אפליקציית מבזקים שתשאיר אתכם מעודכנים בנושאים מקומיים חמים. לסיום הפרק הזה כדאי גם להזכיר שגם אם אני בטטת כורסה מצויה, עדיין אני מכירה בצורך בשמירה על אורח חיים פעיל. אפליקציה לספירת צעדים ולמשל Pocket Yoga לתרגול יוגה בכל הרמות. הידעתם – מאז הקורונה, מכוני הכושר בארה”ב הוסיפו להיט חדש – אימוני מנוחה, לי זה נשמע סבבה וממש תואם את שגרת האימונים המפרכת שלי.

כי אי אפשר בלי יצירתיות

בואו נדבר לרגע דווקא על יצירות אומנות. רק במילים. אם אתם כמוני, מאלו שיכולים לדמיין תמונה אבל ממש לא מסוגלים לתרגם את התמונה בראש למשהו על הנייר – זה הזמן להפעיל את הבינה המלאכותית ולבקש ממנה, ממש במילים, לצייר עבורכם את התמונה שבראש. התוצאות בהחלט יפילו אתכם מהרגליים. אפליקציית Dream של Wombo עושה בדיוק את זה, ולאחרונה Midjourney עושה את זה אפילו טוב יותר. כל מה שתזדקקו לו הוא משתמש בדיסקורד וקדימה לדרך. את היצירות, דרך אגב, תוכלו לשלב באתרים ואפילו למכור.

 אפליקציות היום הן חלק בלתי נפרד מהחיים. מההכרחי ועד לרצוי, מהבידור ועד לחינוכי – הכל שם.