המצב הכלכלי אמנם מדאיג – אך לפני שנוקטים בצעדים כמו מכירת נכסים או בקשת הלוואות, שווה לתת צ’אנס לאפליקציות ניהול הוצאות שעשויות לעזור לנו בהתייעלות פיננסית. מדריך זה יציג לכם את הטובות והמומלצות בתחום
תוכן ממומן ע”י ישראכרט
מאת: אורן הדר
מדינת ישראל עושה דרכה אל אי-ודאות כלכלית, על רקע תמורות פוליטיות והשפעה נרחבת של שווקים בחו”ל. יוקר המחייה צפוי להחריף ולפגוע ביותר ויותר ישראלים – אך לפני ששוקלים לבקש הלוואה או לשבור קופת חיסכון, כדאי לנסות לצמצם הוצאות ולעקוב אחר ההכנסות וההוצאות שלנו בעזרת אפליקציות מובייל חכמות, כאלה שעשויות גם לעזור לנו לבנות תקציב שיעזור לנו לבחון את פעולות החשבון שלנו. יש הרבה מהן, וגם הרבה שביכולתן לעשות עבורכם – ומדריך זה יסביר כיצד.
איך מנהלים תקציב באמצעות אפליקציות מובייל?
האפליקציה היא בעצם מסוף שמציג לכם את המידע הפיננסי העדכני שלכם, עוזר לבקר את ההוצאות ומסוגל לסמן חריגות וסיכונים. אבל האפליקציה אינה בנקאי או יועץ, ומהווה כלי עזר לניהול – כלי שחייב לקבל מכם מידע מדויק כדי להצליח.
אחרי שבחרתם אפליקציה והתקנתם אותה, היא תבקש הרשאה לחשבון הבנק ופעילות האשראי שלכם, וכך תעזור לכם לפלח את ההוצאות וההכנסות לקטגוריות, להגדיר תקציבי מקסימום, ולהציג המלצות ופעולות.
אבל חשוב לזכור שהאפליקציה לא יודעת מה חשוב עבורכם, או על מה אינכם יכולים לוותר; ולכן, יהיה עליכם לשבת ולנתח את התזרים החודשי – ולהחליט איך ייראה מבצע החיסכון שלכם. חשוב להסתכל על התמונה המלאה והמדויקת של התזרים, לשקלל הוצאות קבועות ומזדמנות, ולבצע תיעדוף.
לפעמים צריך לשקול ביצוע צעד משמעותי, כמו למשל לשקול הלוואה מיידית* חוץ בנקאית. כמובן, שלא רצים לקחת הלוואות לפני שבוחנים לעומק את הגוף המלווה, תנאי ההחזר, הריביות הצפויות ואת היכולת שלכם להחזיר את הסכום; הרעיון הוא לפתור בעיות פיננסיות ולא לייצר חדשות.
אחרי שהגדרתם גבולות גזרה מבחינת ההרגלים והצרכים, אפשר להתחיל לקבוע מכסות ותקרות באפליקציה, ולנטר באופן קבוע את ההוצאות. זיכרו שצמצום הוצאות הוא כמו דיאטה: בלי משמעת והתמדה לא תשיגו דבר.
כללי בטיחות בהפעלת אפליקציות ניהול חשבון
חשוב לזכור שמדובר ביישומים שמקבלים גישה מלאה לחלוטין לכל המידע הפיננסי שלכם.
לפני שמורידים ומתחילים להשתמש, חשוב להתקין על המכשיר אנטיווירוס ולהקפיד על עדכונו, להגדיר נעילת מסך בטביעת אצבע או סיסמה מורכבת שלא קל לנחש, ולהימנע מהתחברות לרשת מנקודות WiFi ציבוריות.
כמו כן, הקפידו שלא להקליק על לינקים חשודים שרצים במייל או בווטסאפ, ולא להוריד אפליקציות מחנויות לא רשמיות.
אפליקציות ניהול חשבון: הטובות והמומלצות ביותר
כשבוחרים אפליקציה לניהול חשבון, כדאי לבדוק את כל הפיצ’רים שלה ולבדוק אם הם קיימים או לא באפליקציית הבנק שלכם, למשל. כמו כן, אם בחרתם אחת, שווה לבחון את גרסת הפרימיום שלה; אם תשלום של כמה עשרות שקלים בחודש יספק לכם תכונות חשובות שיסייעו בלחסוך אלפים – הרי שהוא מוצדק.
- כל הכסף במבט אחד: Spendee
אפליקציה ששמה דגש על ויזואליזציה נוחה והצגת מקסימום מידע במהירות. היא מלאה בתרשימי זרימה ואינפוגרפיקות מעולות שיראו לכם היכן אתם עומדים בכל קטגוריית הוצאה. יתרונה הגדול הוא בממשק: במקום לקרוא ולנסות לזכור היכן היו יותר או פחות בזבוזים, אפשר לראות באלמנט גרפי אחד את כל מה שחשוב. אבל אין לה קהילה ישראלית גדולה וגרסאות שלה מסוף 2022 הן מעט איטיות באנדרואיד.
- הוצאות בצבעים: MyFinanda
אפליקציה בעלת עיצוב מאוד נקי ופשוט, שעוזר לתכנון הפיננסי. כל הוצאה תוגדר תחת קטגוריה רלוונטית (דיור, רכב, שופינג, בילויים וכן הלאה), ותקבל סכום חודשי מקסימלי. החלוקה לקטגוריות עוזרת בביצוע התיעדוף, והממשק מציג את הפרטים החשובים באופן מאוד נוח וענייני. לאפליקציה יש גם קהילה ערה בפייסבוק ששמחה לעזור ולפרגן כשצריך. אבל מודל הפרימיום שלה אינו כולל הפקת דו”חות, ואם תרצו לקבל כאלה תצטרכו לשלם עליהם בנפרד. כמו כן, אי אפשר בגרסה הנוכחית ליצור חשבון אחד עבור שני בני זוג, ויהיה עליהם להיכנס לאותו החשבון עם אותה הסיסמה.
- מהמשכורת ועד לפנסיה: Familybiz
אפליקציה זו מציגה ממשק לא רע, ואת מבחר התכונות הנפוצות – ניטור הוצאות, חלוקה לתחומים ומעקב קבוע אחר התזרים. אך יש לה יתרון גדול אחד: ניטור פנסיות, חסכונות, שירותי ביטוח ודומיהם. כך תוכל לספק לכם תמונה מלאה יותר לטווח ארוך.
- בלי להתקין כלום: Riseup
זהו שירות מקוון מבוסס דפדפן ותקשורת ווטסאפ, שאין לו אפליקציית מובייל משלו בשלב זה. מדובר בחברה שמקבלת גישה למידע שלכם, מבצעת ניתוח שמראה את המקסימום שביכולתכם להוציא, ומנטרת פעולות בדרך אליו. כל המידע מגיע דרך ווטסאפ והמצב המלא ישוקף לכם דרך אתר החברה. בנוסף, מציעה Riseup גם יועצים פיננסיים מומחים שיעמדו לרשות המנויים בתשלום. היתרון הגדול הוא באוטומציה: כל מה שרלוונטי יופיע לכם בווטסאפ, ולא תצטרכו להיכנס לאפליקציה ולברר מה המצב.
סיכום
בשורה התחתונה, אפליקציות מובייל ושירותים מקוונים לניטור ההוצאות יכולים לחסוך הרבה כסף, ולעזור לכם להתאזן ולחזור לתחום הירוק. וגם אם כבר התחלתם בצעדי איזון פיננסי או לקחתם הלוואה מיידית זו או אחרת, תוכל האפליקציה לעזור לכם לעקוב אחר ההחזרים, ולשוב במהרה לדרך המלך.
*בכפוף לאישור החברה ותנאיה. המלווה ישראכרט מימון בע”מ. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
**הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
***מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא