העלייה המשמעותית במתקפות הסייבר כנגד ארגונים, גדולים וקטנים כאחד, מדאיגה רבים בעולם העסקי. תהליכי דיגיטציה המואצים בשנים האחרונות, בין היתר בשל מגפת הקורונה והצורך לעבוד מרחוק, יצרו מציאות בה מתקפות סייבר מוצלחות מתרחשות בתדירות גבוהה יותר ובעלות פוטנציאל ליצירת נזק גדול בהרבה מפעם.
האיומים המשמעותיים ביותר לעסקים מבחינת עולם הסייבר:
מתקפות אפליקטיביות- DDOS, SQL
התנהלות עובדים- פישינג, סיסמאות חלשות.
ענן
ארכיטקטורה לקויה
חברות אבטחת מידע המתמחות בהגנת סייבר שמתאימות את פרויקט ההגנה לצרכים הייחודים של העסק.
אילו שירותים חברות אבטחת מידע מציעות?
Ciso as a Service
CISO הוא מנהל אבטחת המידע של הארגון ואמון על יצירת מערך סייבר מוגן. ה-CISO מנבא את סיכוני הסייבר האפשריים ופועל למניעתם על ידי הטמעת מערכות ניטור ותגובה, בניית רשת פנימית חכמה ומוגנת והסברה להנהלה הבכירה על חשיבות יצירת תרבות ארגונית מכוונת סייבר.
אולם לא לכל ארגון יש צורך או יכולת להעסיק CISO במשרה מלאה. לכן חברות אבטחת מידע מציעות שירותי CISO ייעודים ומותאמים לעסקים, כך שהתשלום הוא על בסיס שעתי ועל פי הצורך.
ליווי לעמידה ברגולציית של סייבר בינלאומיות
רוב רגולציות הסייבר אינן ברורות בהגדרות שלהן, ודורשות סקר סיכונים מקיף וייעודי לארגון שלאחריו תיווצר תוכנית הגנה מותאמת. חברות אבטחת מידע רבות מציעות ליווי לעמידה ברגולציות בינלאומיות ופופלריות כמו:
- HIPAA- רגולציה הקובעת סטנדרט אחיד לניהול ואחסון מידע רפואי דיגטלי, או ePHI.
- ISO 27001- אסדרה המספקת מסגרת עבודה שעוזרת לארגונים בכל הגדלים והתעשיות להגן על המידע שלהם בצורה שיטתית.
- GDPR- תקנות הגנת הפרטיות האירופאיות, שנחשבות לחוקי הגנת הפרטיות הנוקשים בעולם.
- SOC2- מציב סטנדרט לניהול תיקי לקוחות על בסיס הגדרת קריטריונים של “עקרונות שירות אמון”
מבדקי חדירות
מדובר סימלצייה של מתקפת סייבר על תשתיות, אפליקציות או מכשירי מובייל, ומאפשרת להעריך את רמת האבטחה של הנכסים הדיגיטליים של ארגון. הבדיקה מתחילה במיפוי נכסים, לרבות מערכות צד ג’, משתמשים והרשאות. מטרת הבדיקה היא לאתר את החולשות והפגיעויות במערכת, לנתח ממצאים אלה על פי רמת חומרה ולספק ללקוח מידע מקיף על תיקון הפגיעויות.
לרוב עסקים מבצעים מבדק חדירות פעם בתקופה מסוימת, באינטרוולים קבועים. לעיתים מבדק החדירות הוא תנאי הכרחי לעמידה ברגולצייה, ולקוחות פוטנצילאים רבים מבקשים לראות הוכחה שאכן מבדק חדירות בוצע ושהעסק עמד בו בהצלחה. חברות אבטחת מידע מציעות, מעבר לדו”ח הטכני המפורט שמסביר כיצד לתקן את הפגיעויות, גרסה המותאמת להצגה בפני לקוחות. ככה תוכלו להבטיח שמידע חשוב לא יוצא מהארגון.
הגנה מפני וירוס כופר
וירוס הכופר, שלרוב חודר לרשת ארגונית באמצעות פישינג, מצפין ונועל את המידע המאוחסן. האקרים מאיימים על הדלפת המידע ומכירתו לגורמים זדוניים אם דרישת הכופר לא תשולם, לרוב באמצעות מטבעות קריפטו. הפופולריות הגוברת של מתקפות כופר כנגד ארגונים הביאה חברות אבטחת מידע רבות לבחון דרכים טובות יותר להגן מפני וירוס זה. הגנה מפני פישינג והדרכת עובדים היא דרך עיקרית למניעת חדירה והפצת הוירוס, כולל בדיקות פישינג רחבות וממוקדות בארגון.
הטמעת מערכות ניטור ותגובה היא דרך יעילה גם כן למנוע את התפשטות הוירוס. מערכות EDR, מגינות על נקודות הקצה, מנטרות ומזהות פעילות חשודה, ופועלות כדי לבודד את הגורם החשוד ולהגיב בזמן אמת.