אנו חיים בעידן בו ידע הוא כוח. המידע עצום ורב וזורם אל ארגונים מכיוונים שונים, פנימיים וחיצוניים כאחד. יחד עם זאת, הדרך להפיכת המידע לידע שימושי, המעניק מצע טוב לקבלת החלטות ולהשגת יתרון בשוק, איננה מובנת מאליה או פשוטה. למעשה, בארגונים רבים עדיין אין הבה לגבי שימוש מיטבי במידע המגוון שהולך ומצטבר מרגע לרגע, ויותר מכך – קיים בלבול ואובדן דרך מפני שלא יודעים איך אוספים, מסננים ומעבדים מידע באופן אפקטיבי. כאן נכנסים לתמונה שירותי BI הניתנים על ידי חברות שזוהי תחום מומחיות, אשר יודעות לבנות לארגון מערך דאטה שלם, וכן לשדרג מערך קיים שרוצים לנצלו טוב יותר.
הקמת מערך בארגון
כאמור, הפיכתו של מידע לידע ושימוש יעיל ונכון בו, יכולים להעלות תרומה אדירה לארגון, כגון שיפור התקשורת מול הלקוחות ושביעות הרצון שלהם מהשירותים הניתנים, חיסכון בזמן עבודה, הגדלה של המכירות, הקטנה של עלויות תפעול, ועוד. לאור הבנה זו, בארגונים רבים שוברים את הראש על הנושא, מנסים כלים כאלו ואחרים, בוחנים את האפשרויות להכשיר עובדים מתוך הארגון, ועוד. יחד עם זאת, מדובר בתחום מורכב מאוד ויחסית חדש, שבכל עת נכנסים אליו כלים ופיתוחים נוספים, כך שהמענה האידיאלי ניתן בדרך כלל על ידי חברות היודעות לייעץ, לתכנן, ללוות, ליישם ולהטמיע מערך שלם.
זהו תהליך המבוסס בראש ובראשונה על הבנת הצרכים והדרישות של הארגון מבחינת דרגי השימוש הרצויות במידע וסוגיו. בין היתר מתייחסים את צרכי הניתוח, התחקיר והדיווח, את השאלות העסקיות שהכלים אמורים לתת להן מענה, את מדדי הביצוע ועוד. לאחר מכן עוברים לתכנון של פתרון קונספטואלי, לרבות כלים טכנולוגיים הולמים ועדכניים, תכנון ארכיטקטוני של הפתרונות ואפיון של מודל הנתונים הלוגי. זאת לצד דגש רב על ניתוח נתונים, החוקים העסקיים המושלים בעולם התוכן, ומחקר של נתונים מול מקורות. מהלך זה מוביל לבנייה של תוכנית עבודה ליישום במספר שלבים.
בשלב הבא מבוצע אפיון מפורט של המדדים הנבחרים ומודל הנתונים, האפיון הטכני ותכנון של הנגשת המידע כגון מסכי הדשבורד והזרימה בין כלל המרכיבים, הצגת השאלות העסקית על המסכים, ועוד. בשלב הבא מפותח דאטה-האב ואינטגרציה של נתונים ממקורות המידע, נבנים מסכי הדשבורד והשכבות הסמנטיות באפליקציה מיוחדת עבור הארגון. לאורך שלב זה מוצגים תוצרי ביניים לקבלת משוב ולביצוע התאמות במידת הצורך.
לאחר שהפיתוח מושלם מבוצעת בדיקה של הנתונים, של הרכיבים והאינטגרציות, וכן של ביצועי תהליכים, זמני תגובה וטעינת נתונים. לבסוף עוברים להטמעה תוך הדרכה של המשתמשים במערכת וכן הדרכה טכנית לעובדים ה- IT בארגון.