מותג השעונים פטק פיליפ הוא אחד ממותגי השעונים היוקרתיים והמפורסמים ביותר בעולם. לא רק יוקרה עוטפת את החברה אלא היא מהווה סמל לדיוק רב, ייצור שעונים מורכבים בעלי מנגנון סבוך , יסודיות וקפדנות על כל פרט עד לפרטים הקטנים ביותר. כל שעון שלה הוא שעון שוויצרי במלוא מובן המילה, ומיקומה של החברה בז’נבה שבשווייץ הוא רק חלק מהעניין. חברת פטק פיליפ נוסדה על ידי שני השותפים אנטוני פטק ואדריאן פיליפ זאת לאחר שנחל פטק אכזבה עם שותפו הראשון לדרך. ב 1851 נוסדה החברה על ידי השניים והשאר היסטוריה מכובדת, שעוני פטק פיליפ הפכו לשם דבר בעולם ההורולוגיה (מדע מדידת הזמן).
תחילת הדרך: חברת Patek Czapek & Cie
דרכו של אנטוני פטק, פולני בעולם שעוני היוקרה החלה עוד לפני הקמת פטק פיליפ. לאחר שניסה לעסוק במסחר, כולל של שעוני יוקרה, החליט לפתוח חברת שעונים יחד עם שותף, פולני אף הוא, שאותו הכיר בשווייץ: פרינציפק צ’אפק. החברה נקראה אז Patek Czapek & Cie והיא ידעה אמנם לא מעט הצלחה וביקוש אך התגלו מחלוקות רבות בין השותפים עד שהחליטו להפריד כוחות. פטק המשיך תחילה לבדו אך מהר מאוד הבין שכדי לצמוח ולבסס את החברה באמת יצטרך למצוא שותף. כך מצא את אדריאן פיליפ שהפך לשותפו לחברה שהפכה להיות שם דבר בתחום.
מה שמתיחת קפיץ יכולה לעשות…
את אדריאן פיליפ, שען צרפתי בעל שם, הכיר פטק בתערוכת התעשיה הצרפתית בשאנז אליזה בשנת 1842. פטק התרשם מאוד מהידע והמקצועיות שהפגין פיליפ, בעיקר מהפיתוח של פיליפ שהוא האפשרות למתיחה ידנית של קפיץ השעון. עד אותו פיתוח היו צריכים אנשים להסתובב עם מפתח שבאמצעותו היו צריכים למתוח את השעונים שלהם. ללא ספק טרחה ומתכון לבעיות. הפגישה ב 1842 הייתה הצעד הראשון במהלך שהבשיל ב 1851 עם כניסתו של פיליפ כשותף. כך נוסדה החברה במתכונתה המוכרת.
שעונים יקרים לכל המי ומי
שעוני פטק פיליפ ידועים כאמור במנגנון המורכב שלהם וביוקרה שהם מסמלים. ברשימת עשרת השעונים היקרים ביותר שנמכרו במכירות פומביות נמצאים שמונה שעונים של פטק פיליפ. שעון ה Grandmaster Chime מככב בראש הרשימה והוא נמכר תמורת 31 מיליון דולר(!). במשך השנים זכו אנשי אצולה וחוג הסילון ליהנות משעוני פטק פיליפ (תמורת המחיר המתאים כמובן…) ביניהם: המלכה אליזבת השנייה, הנסיכה דיאנה, נלסון מנדלה, פבלו פיקאסו, מארי קירי, אלברט איינשטיין ועוד. לא רק אנשי מלוכה העריכו את שעוני פטק פיליפ אלא גם מדענים מובילים ואמנים בעלי שם. הדבר מראה עד כמה שעונים אלה כוללים את משולש הזהב של יוקרה וקלאסיקה, עיצוב אמנותי ראשון במעלה וכמובן עבודה מדויקת ופיתוחים חדשניים שלא נראו קודם.
לשמור על החברה למען הדור הבא
אחד המאפיינים המיוחדים של חברת פטק פיליפ הוא שמייסודה ב 1851 ועד היום היא נמצאת בבעלות משפחתית. ניהול החברה שעובר מאב לבן הוא כנראה גם חלק מסוד ההצלחה. אנטוני פטק נפטר בשנת 1877 ואדריאן פיליפ המשיך לנהל את החברה עד 1891 אז מסר אותה לבנו ג’וזף אמיל פיליפ. החל מ 1932 ועד היום מחזיקה בחברה משפחת שטרן השוויצרית.