דף הבית » האבולוציה של אפליקציות תשלומים ומה עוד צפוי לקרות?
תוכן שיווקי

האבולוציה של אפליקציות תשלומים ומה עוד צפוי לקרות?

קרדיט תמונה FREEPIK

למרות שהופיעו רק בשנים האחרונות, כבר קשה לזכור כיצד התנהלנו עם כסף לפני שהיו אפליקציות להעברת תשלומים. יישומים אלה לא הפכו לדבר שקשה להסתדר בלעדיו, הם ממשיכים כל הזמן להתפתח.

אפליקציות תשלומים עבר לא משמשות רק כדי להעביר כספים, אלא משמשות כמוקדים פיננסיים מקיפים המציעים שפע של שירותים. ככל שאנו מביטים לעבר העתיד, אין ספק שהאבולוציה הזו רחוק מסיומה.

בואו נסקור את העבר, וננסה לחזות מה עוד יקרה בתחום הזה בהמשך.

ההיסטוריה של אפליקציות תשלומים

השימוש הראשון של אפליקציות התשלומים, ייעודן המקורי שנותר עיקרי מאוד גם כיום, הוא העברות מעמית לעמית (P2P). הן מאפשרות לפצל חשבונות או לנהל הוצאות משותפות. עם הזמן, נוספה גם האפשרות לשלם לעסקים.

אחת החלוצות בתחום היא כמובן PayPal, שהייתה הראשונה להתפרסם בזכות פלטפורמה מאובטחת לרכישות מקוונות, והפחיתה את התלות בשיטות בנקאות מסורתיות.

זמן קצר אחריה, הופיעו אפליקציות כמו Venmo ו-Cash App, המתמקדות בהיבט החברתי של תשלומים, ומאפשרות למשתמשים לשלוח כסף עם הודעות ואימוג’ים (כמו “ביט” הישראלית, שהופיעה מאוחר יותר), מתוך הבנה שהן צריכות לפנות במיוחד לדמוגרפיה צעירה יותר.

ככל שהסמארטפונים הפכו נפוצים בכל מקום, האפליקציות הללו הרחיבו את השירותים שלהן. הן החלו להציע תכונות כמו הפקדה ישירה, תשלום חשבונות והלוואות מיידיות, ומיצבו את עצמן כפתרונות פיננסיים חלופיים לבנקים.

התרחבות זו התאפשרה על ידי הגברת האמון בפתרונות דיגיטליים ושיפורים בטכנולוגיות אבטחה, כגון הצפנה ואימות ביומטרי.

מגמות וחידושים עדכניים

קופצים לזמן הנוכחי, ומגלים אפליקציות ענקיות כמו Google Pay ו-Apple Pay, אשר משתלבות באופן חל’ עם מכשירים ניידים שונים ומציעות תשלומים ללא מגע שהופכים את העסקאות לחלקות ובטוחות יותר מאי פעם. אפליקציות אלו משתמשות בטכנולוגיית Near Field Communication (NFC) כדי לתקשר עם מסופי תשלום, מה שמפשט רכישות בחנויות פיזיות ללא צורך במזומן או בכרטיסי אשראי פיזיים.

יתר על כן, השילוב של בינה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה (ML) אפשרו לשלב באפליקציות ייעוץ פיננסי מותאם אישית, מעקב אחר הוצאות וזיהוי יזום של הונאות. כעת האפליקציות מאובטחות וידידותיות יותר למשתמש.

למה לצפות בעתיד?

אינטגרציה טובה יותר עם מכשירי IoT – אפליקציות תשלומים יתקשרו עם מגוון רחב יותר של מכשירים. למשל: מקררים שמזמינים ומשלמים עבור מצרכים.

התרחבות של בלוקצ’יין ומטבעות קריפטו – אפליקציות תשלומים עשויות לשלב יותר ויותר מטבעות קריפטו. זה יפשט עסקאות בינלאומיות ויהפוך אותן לפשוטות כמו עסקאות מקומיות.

אבטחה משופרת עם טכנולוגיות מתקדמות – אבטחה תמשיך להוות דאגה עליונה. טכנולוגיות מתקדמות כמו ביומטריה צפויות להיות מתוחכמות יותר, ועשויות לכלול זיהוי קולי ואפילו ניתוח פעימות לב כדי לאמת עסקאות.

שירותים בנקאיים מאת ענקיות טכנולוגיה – ככל שחברות טכנולוגיה מעמיקות בעולם הפיננסי, אנו עשויים לראות טשטוש קווים בין בנקאות מסורתית לשירותי תשלום. חברות כמו אפל וגוגל יכולות להציע מוצרים בנקאיים משלהן, בגיבוי התשתית הטכנולוגית האדירה שלהן.

קרדיט תמונה FREEPIK